Se apropie sărbătorile de iarnă, începe traficul cu brazi

Se apropie sărbătorile de iarnă, începe traficul cu brazi
Apropierea lunii decembrie şi, implicit, a sărbătorilor de iarnă, a dat startul traficului cu brazi. Un bărbat a fost depistat duminică seara transportând brazi fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În urma unui control pentru prevenirea ilegalităţilor comise în domeniul silvic, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic, au oprit în trafic pe raza localităţii Valea Ierii un autoturism în care se transportau 10 brazi. 

Aceştia erau nemarcaţi cu sigiliu-crotaliu, prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase. Totodată, s-a stabilit că şoferul autoturismului, un bărbat de 40 de ani din Valea Ierii, nu poseda documente de provenienţă pentru copacii transportaţi.

"Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar brazii, în valoare de circa 600 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic", au transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Comenteaza