Se asfaltează și pădurea Hoia?

Se asfaltează și pădurea Hoia?

Clujenii se tem că pădurea Hoia riscă să dispară după ce drumurile din pădure încep să fie pietruite

”Gata, s-a terminat cu pădurea în Hoia, zic eu.

E demult asfalt de la capătul str. Donáth până la creasta dealului Hoia. Dar azi am descoperit că de aici drumul care trece sub creastă spre Tăietură Turcului este pregătit pentru pietruite până la capătul dinspre creastă al străzii Alexandru Donici. De aici drumul trece prin pădure (poza 1) și coboară spre Aleea Muzeului Etnografic (poza 2) iar partea asta este deja pietruit până la muzeu. Utilajele erau parcate pe lângă Muzeul Etnografic în zona fostei cabane. Versantul respectiv a fost amenajat de fulger de către CJ Cluj în ajunul alegerilor drept parc. Un lucru interesant: chiar dacă eram foarte atent să găsesc panoul informativ legat și despre drumul în construcție și amenajare, ori sunt orb, ori nu au fost expuse de către instituțiile abilitate”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic.

Consiliul Județean Cluj a lansat un proiect ambițios care are în vedere amenajarea unei păduri parc în Hoia. Planul urbanistic zonal isi propune sa reglementeze urbanistic zona astfel incat sa determine revitalizarea zonei parcului National Etnografic “Romulus Vuia”,a Padurii – Parc Hoia si extindere dotari Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Se propun noi căi de acces în zonă.

– Est: facilitarea fluxului pietonal si velo din directia Parcului Cetatuii prin crearea unei pasarele de supratraversarea strazii Taietura Turcului, pentru circulatia auto si velo-pietonala

(str. Vântului-str. Nicolae Patrascu);

– Vest: – deschiderea unui acces dinspre Floresti (prin modernizarea str. Nicolae Patrascu)

– deschiderea unui acces dinspre Baciu (prin modernizarea extensie str. Hoia D.e) care asigura acces din sud spre parcelele din zona Ei si din nord in Baza U.S.A.M.V.


– deschiderea unui acces dinspre / Padurea Baciu Hoia” pe traseul Aleii Muzeului Etnografic.

– Nord – crearea a doua aaccesuri din strada Tetarom prin:


– “strada LEA‘‘ de pe traseul liniei electrice aeriene si

– “strada Tetapolis”.

– reorganizarea accesului din Parcul National Etnografic Romulus Vuia.

Comenteaza