Se caută critici de film pentru Cannes. Cum poţi obţine o acreditare la prestigiosul festival

Se caută critici de film pentru Cannes. Cum poţi obţine o acreditare la prestigiosul festival
Tinerii critici de film sunt încurajaţi să scrie despre filmele de autor printr-un concurs ce le va da posibilitatea de a obține o acreditare la Festivalul de la Cannes, în 2016.

Competiţia, numită sugestiv "Fii critic la Cannes" şi organizată de Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N, li se adresează tinerilor sub 35 de ani care scriu constant despre cinema la o publicaţie, un blog sau un site și au în portofoliu minim patru texte în ultimul an.

În prima etapă a concursului vor fi selectați zece participanți, care vor lua parte la seria de evenimente speciale organizate sub umbrela "Les Films de Cannes à Bucarest - în dezbatere", şi anume la conferința "Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?" și la dezbaterea "Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?".

Cei zece vor intra în a doua etapă a concursului, în care vor avea ocazia să participe la Festivalul de la Cannes, în 2016, transportul şi cazarea fiindu-le asigurate de organizatorii competiţiei. 

Persoanele interesate să intre în lupta pentru obţinerea unei acreditări al rpestigiosul festival de film se po înscrie până în 16 octombrie, prin completarea unui formular online (click AICI pentru a-l accesa). 

 

Comenteaza