Se deschid înscrierile la şcoala de poliţie din Cluj. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Se deschid înscrierile la şcoala de poliţie din Cluj. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti
Poliţia Română anunţă azi că deschide înscrierile pentru admiterea în structurile sale de învăţământ, inclusiv la şcoala din Cluj, unde sunt deschise 160 de locuri.

Înscrierile s-au deschis azi la Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan-Cuza" Bucureşti pentru două specializări - drept şi ordine şi siguranţă publică, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „ Vasile Lascăr" Câmpina - 313 de locuri, Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca - 160 de locuri şi la mai multe instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor. E vorba de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu - 25 de locuri, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă" - Braşov - 10 locuri, Academia Tehnică Militară - 70 de locuri, Institutul Medico - Militar - 25 de locuri şi respectiv Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" - 10 locuri.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale M.A.I. se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie - beneficiar Poliţie, în Şcolile de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina şi „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. şi să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs. Totodată aceştia trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani şi să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Comenteaza