Foto Se face curățenie pe drumurile județene din Cluj! Va crește vizibilitatea și siguranța circulației

Consiliul Județean Cluj anunță derularea unor lucrări de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și, astfel, sporirea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene.

Lucrările de întreținere specifice constau în toaletarea arborilor situați în apropierea căii de rulare, tocarea materialului lemnos rezultat și, de asemenea, cosirea vegetației din zonele situate în vecinătatea drumului.

Acestea sunt executate atât de personalul propriu din cadrul Consiliului Județean Cluj, respectiv Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, cât și în baza contractelor de execuție a lucrărilor de întreținere curentă și periodică care vizează toate cele cinci Loturi.

Astfel, au fost executate sau se află în plină desfășurare lucrări de cosiri pe drumurile județene:

- DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – Ardeova – Mănăstireni,

- DJ 103L Mănăstireni – Râșca, DJ 103K Râșca,

- DJ 103N Șaula,

- DJ 108A Ciucea,

- DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind,

- DJ 103J Sâncraiu – Alunișu – Săcuieu – Vișag și

- DJ 107T Mărișel – Măguri Răcătău.

De asemenea, au fost efectuate cosiri cu utilajele și personalul propriu din cadrul Consiliului Județean Cluj pe drumurile județene:

- DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila – DJ 107L,

- DJ 103 Sălicea – Parcul de agrement ”Moara de vânt” și

- DJ 107R Filea de Jos – Filea de Sus, dar și toaletări ale arborilor situați în apropierea căii de rulare și tocarea materialului lemnos rezultat pe drumurile județene

- DJ 161B Turda – Ploscoș,

- DJ 107N Valea Ierii – Plopi – Gura Râșca,

- DJ 107R Filea de Jos – Filea de Sus și

- DJ 107R Băișoara.

În perioada următoare lucrările vor continua și pe alte drumuri județene, vizate fiind toate drumurile aflate în administrarea forului administrativ județean.

Comenteaza