Video Se lucrează încă pe un tronson din Autostrada Sebeș - Turda, la jumătate de an după deschiderea traficului

Se lucrează încă pe un tronson din Autostrada Sebeș - Turda, la jumătate de an după deschiderea traficului

În 3 decembrie 2020, cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare, traficul rutier era deschis pe un tronson de autostradă din Transilvania care trebuia să fi fost gata deja de patru ani. 

Dar lucrările la A10 Sebeș-Turda Lotul 1, cu o lungime de 17 km, nu erau finalizate, traficul rutier a fost deschis cu restricții, iar cele două noduri rutiere din capete au fost doar pe jumătate terminate. Acum, la aproape șase luni după, constructorul încă e pe șantier și lucrează în special la nodurile de la Alba Iulia și de la Sebeș.

În imagini realizate din dronă, filmate recent si publicate de hotnews.ro, se observă cum constructorul se apropie de finalizarea lucrărilor la nodul de la Alba Iulia Nord, făcând posibilă o deschidere completă a circulației prin nod în săptămânile ce urmează.

În perioada aceasta constructorul se concentrează pe hidroizolația și, ulterior, pe asfaltarea pasajului rămas restanță peste calea ferată, în paralel cu pasajul pe care s-a deschis circulația pe câte un sens.

Cât privește complexul nod rutier de la Sebeș, acolo unde A10 se intersectează nu doar cu Autostrada 1, ci și cu Drumul Național nr. 1, lucrările în continuare se concentrează pe finalizarea pasajelor de legătură.

Cel mai în urmă dintre acestea, pasajul principal de legătură A10 cu A1, se află la faza de suprabetonare, pe când la celelalte pasaje, precum și alte câteva porțiuni, constructorul deja a trecut la partea de asfaltare.

Comenteaza