Se luptă pentru viaţă după accidentul în care au pierit cinci oameni

Se luptă pentru viaţă după accidentul în care au pierit cinci oameni
Adolescenta rănită în cumplitul accident de duminică, soldat cu cinci morţi, este internată, se află sub sedative şi va trebui să suporte o operaţie maxilo-facială de corecţie.

Fata de 17 ani rănită grav în accidentul petrecut pe DN 1, Turda - Alba, în dreptul localităţii Stejeriş, este ţinută sub sedative la Secţia de terapie intensivă a clinicii de neurochirurgie. Celelalte două rănite au fost internate la UPU.

Tânăra Ioana Drăgan se afla, împreună cu familia prietenei sale, în autoturismul Logan care circula regulamentar. În urma impactului, care a lăsat fără viaţă cinci persoane, printre care cei doi şoferi şi alte trei femei pasagere în autoturismul Renault vinovat de accident, Ioana a ajuns cu răni grave în spital. Informaţiile despre starea sănătăţii sale arată că la o zi după tragedie fata este încă intubată şi ventilată prin aparate, fiind ţinută sub sedare de medicii clujeni de la clinica de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Tânăra reacţionează la stimuli atunci când este trează, "ne strânge de mână" şi "mişcă buzele", spun sursele ZIUA de CLUJ. Diagnosticul arată că în urma violenţei coliziunii celor două autoturisme, adolescenta are un hematom pe creier, care este ţinut sub control medicamentos, iar medicii consideră că nu va fi nevoie de operaţie, întrucât sunt şanse ca acesta să se resoarbă. Odată ce se va simţi mai bine, ea va fi, cel mai probabil, operată la Chirurgie Maxilo-Facială deoarece are o fractură de mandibulă.

Fata a fost rănită sâmbătă, în jurul după-amiezei, pe când se afla în Alba, într-un Logan care se întorcea spre casă. La volan era Mircea Brânzan, un funcţionar public angajat în cadrul Serviciului urbanism al Primăriei Alba Iulia, care a murit pe loc în urma impactului. Fiica şi soţia lui se află în continuare internate la Chirurgie 1, după ce starea lor a fost stabilizată, imediat după accident, la Spitalul Municipal Turda. "Au fost transportate la UPU Cluj, pentru investigaţii complexe. Erau conştiente, iar rezultatele analizelor vor arăta dacă este nevoie să mai rămână la Cluj sau vor fi aduse înapoi la Turda", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Turda, Maria Kadar.

Loganul a fost lovit în plin de un autoturism Renault în care se găseau un bărbat şi cele trei surori ale sale. Toate persoanele din maşină şi-au pierdut viaţa. Primele investigaţii ale poliţiei relevă că şoferul de 47 de ani nu ar fi respectat restricţiile de viteză impuse de carosabilul umed după ploaie, că a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens.

 

 

Comenteaza