Se redeschide circulația rutieră pe Barițiu VIDEO

Se redeschide circulația rutieră pe Barițiu VIDEO
Primăria municipiului Cluj-Napoca redeschide circulaţia rutieră pe strada George Bariţiu.

Circulaţia rutieră pe strada Bariţiu va fi redeschisă începând de astăzi, odată cu finalizarea lucrărilor la linia de tramvai. Potrivit municipalității lucrările au fost realizate în termen mai scurt, termenul inițial fiind data de 1 octombrie 2011.

Începând cu data de 15 octombrie 2011 este prevăzută deschiderea circulaţiei şi pe strada Primăverii, până la nodul Omega (zona magazinului BIG), iar până la finalul lunii octombrie, circulaţia se va restabili pe tot tronsonul Bucium - Calvaria, susține primăria.

„Am insistat foarte mult ca termenele de finalizare a acestor două străzi să fie cât mai scurte, pentru că o dată cu reînceperea completă a activităţii economice, sociale şi universitare trebuie să menţinem un nivel cât mai bun al fluidizării traficului rutier în oraş şi era foarte dificil să o facem fără aceste străzi redeschise circulaţiei" a declarat primarul Sorin Apostu.

Amintim că lucrarea de reabilitare a liniei de tramvai a constat în turnarea a 13 straturi de material, dintre care şapte straturi pregătitoare pentru montarea şinelor, iar alte patru straturi ulterior montării acestora. Sistemul de şine este dotat cu amortizor de talpă (galoş din cauciuc) şi amortizoare laterale (tot din cauciuc) pentru a elimina zgomotul şi vibraţiile la trecerea tramvaiului.

Linia de tramvai este plasată la nivelul străzii, "fapt care va permite un acces liber şi facil tuturor utilizatorilor transportului în comun cu tramvaiul", arată Primăria.

Tronsonul Mănăştur - Gară are o lungime de 11,749 km cale simplă de rulare a tramvaiului.

Comenteaza