Se renumără morții din incendiul de la Constanța. Lucian Bode: 7 oameni au murit. Cei care au comunicat inițial au greșit

Se renumără morții din incendiul de la Constanța. Lucian Bode: 7 oameni au murit. Cei care au comunicat inițial au greșit

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că 7 persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Anterior, autorităţile au anunţat că sunt 9 oameni morţi.

"Vorbim despre 7 persoane, 7 oameni care şi-au pierdut viaţa, din nefericire, acolo, în această tragedie. 5 în spital şi 2 după ce au fost transferaţi la celelalte spitale. Iniţial cei care au comunicat au greşit spunând că 7 sunt în spital şi 2 după ce au fost relocaţi. Au greșit. Eu vă spun public, 7 oameni au murit. Toate aceste date vor fi clarificate la față locului de cei care au comunicat greșit inițial. Raed Arafat e la fața locului și coordonează ancheta", a spus Lucian Bode.

Ministrul a spus că echipele ISU care au efectuat controale, anul trecut şi anul acesta, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au constatat o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni.

"Am avut un control desfăşurat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa în luna noiembrie a anului trecut, respectiv un control desfăşurat în luna februarie a acestui an. Acolo au fost constatate o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli, au fost aplicate sancţiuni, dar despre toate aceste disfuncţionalităţi, nereguli şi termenele de conformare vă va vorbi, de la faţa locului, secretarul de stat Raed Arafat. El coordonează ancheta din punct de vedere al IGSU", a declarat Bode.

Acesta a mai precizat că pompierii au intervenit în opt minute la incendiu, iar în mai puţin de o oră focul a fost stins.

"La 9,48 am fost sesizaţi prin 112, la 9,53 am activat planul roşu, la 9,56 pompierii au ajuns la faţa locului. Cu toate că eram la o distanţă de aproximativ 3,5 km, în mai puţin de opt minute am ajuns la faţa locului. Incendiul a fost localizat şi în mai puţin de o oră a fost lichidat. Am intervenit cu forţe IGSU din Constanţa - peste 140, respectiv cu mijloace din Constanţa - 61 la număr, la care s-au adăugat forţe şi mijloace de intervenţie din Călăraşi, Galaţi şi Ialomiţa", a spus Bode într-o conferinţă de presă care a avut loc în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Comenteaza