Se va impune o taxă pentru şoferii care vor circula pe autostrăzile de pe Coridorul IV

Se va impune o taxă pentru şoferii care vor circula pe autostrăzile de pe Coridorul IV
Taxa pentru şoferii care vor circula pe autostrăzile de pe Coridorul IV, între Arad şi Constanţa, va fi impusă de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a precizat că vrea ca până la sfârşitul anului să cotracteze toată suma alocată de Uniunea Europeană prin programul operaţional sectorial.

Uniunea Europeană a alocat prin programul operaţional sectorial 5.7 miliarde de euro până în 2014 pentru autostrada Arad - Constanţa, până în prezent fiind contractate circa trei miliarde de euro. Pentru a putea contracta întreaga sumă, ministrul Transporturilor va impune taxa pentru autostradă.

"Este o condiţie impusă de către Uniunea Europeană de a percepe o taxă pentru autostrăzile de pe Coridorul IV, iar în acest moment analizăm împreună cu consultanţii noştri valoarea acestei taxe", a declarat Boagiu.

Taxele din România, totuşi, se anunţă a fi mai mici decât cele din alte state europene. Spania a impus cele mai mari taxe - 8 euro/100km pentru maşinile mici.

Mihaela Ursan

Comenteaza