Se vor intensifica controalele la toate imobilele unde au loc activități cu public numeros

Se vor intensifica controalele la toate imobilele unde au loc activități cu public numeros
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cere să se intensifice controalele și verificările la toate imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros, iar ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții demararea unui control tematic care să verifice aplicarea legii în domeniu, pentru acest tip de construcții.

"Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a dispus ca începând chiar din această seară să se intensifice controalele și verificările la toate imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros. De asemenea, vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții demararea unui control tematic care să verifice aplicarea legii în domeniu, pentru acest tip de construcții. Pentru acest lucru, se vor forma echipe mixte constituite din reprezentanți ai structurilor MAI și ai Inspectoratului de Stat în Construcții", a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că ministrul de Interne a cerut ca toate structurile MAI care sunt implicate în ancheta deschisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București cu privire la incendiul din Clubul Bamboo să acorde tot suportul necesar, astfel încât aflarea adevărului să se facă cu celeritate, relatează Agerpres.

"Continuă în acest moment operațiunea de lichidare a focarelor de incendiu. Echipele mixte, formate din pompieri și polițiști, verifică împrejurările care au provocat incendiul. Departamentul pentru Situații de Urgență recomandă persoanelor care au fost în club să se prezinte la unitățile de primiri urgențe la apariția oricăror simptome care ar putea avea legătură cu incendiul. Situația este în dinamică până la finalizarea cercetărilor la fața locului. Președintele și premierul au fost informați cu privire la măsurile dispuse și la acțiunile desfășurate", a subliniat Monica Dajbog.

 

Comenteaza