Secretarul general adjunct al NATO, despre dronele rusești: „Nu este vorba despre o intenţie deliberată de a ataca România”

Secretarul general adjunct al NATO, despre dronele rusești: „Nu este vorba despre o intenţie deliberată de a ataca România”
| Foto: g4media.ro

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, susține că nu este vorba despre o intenţie deliberată a Rusiei de a ataca teritoriul României, referitor la resturile de dronă găsite la noi în țară.

„Ştiu că în ultimele zile, incidentul petrecut la graniţa dintre România şi Ucraina a provocat multă nelinişte şi preocupare în opinia publică românească şi mai ales în zonele limitrofe acestei zone. Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informaţiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenţie deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO”, a transmis vineri Mircea Geoană.

Conform acestuia, NATO aşteptă ca autorităţile române să continue investigaţia pentru a afla toate elementele „pe care le putem analiza împreună”.

„Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru ţările NATO, pentru zona Mării Negre în particular şi pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând. Şi vreau să transmit un mesaj de încredere în alianţa noastră. Veghem la securitatea aliaţilor noştri şi veghem să nu ajungem în situaţie de escaladare a acestui conflict, la un conflict încă şi mai complicat. Deci, aveţi încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toţi”, adaugă Geoană.

Comenteaza