Sectă POLIGAMĂ la Cluj? „Şi-a montat 14 paturi supraetajate, pentru viitoarele lui soţii"

Sectă POLIGAMĂ la Cluj? „Şi-a montat 14 paturi supraetajate, pentru viitoarele lui soţii
O femeie din Cluj se plânge că un tânăr de origine italiană a bătut-o cu pumnii. Ea merge chiar mai departe şi vorbeşte despre faptul că italianul promovează un cult religios adept al poligamiei.

"Şi-a instalat, în apartamentul său din Cluj, 14 paturi supraetajate, confecţionate din metal, în care - susţine el - vor locui viitoarele lui soţii şi copiii ce se vor naşte de pe urma legăturii acestora cu el. Omul face propagandă pe Facebook unei secte fundamentaliste, cu filiaţie în America, desprinsă din mormoni, care promovează poligamia. Uitaţi-vă doar pe Facebook, să vedeţi ce face omul ăsta acolo! Vă spun în cunoştinţă de cauză, fiindcă şi eu, şi fiică-mea, când eram în relaţii bune am fost acolo şi am văzut ce are în apartament! Şi, când am citit postările lui de pe Facebook, ne-am depărtat, automat, de el!

De fapt, el caută în România prozeliţi, dar şi cât mai multe femei! Şi nu suportă să fie contrazis. Vrea să-şi descurajeze toate cunoştinţele, care nu sunt de acord cu concepţia lui ieşită din comun, de aceea e aşa de îndârjit împotriva noastră", spune I. F., de 64 de ani, o femeie care locuieşte în cartierul Grigorescu. Bărbatul despre care vorbeşte clujeanca este D. Crisan, un italian de 29 de ani, stabilit la Cluj şi botezat anul trecut în Biserica Mormonă, conform revistei The Monthly Planet. Oficial, secta din care face parte se numeşte Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din zilele din urmă.

„Femeia lui Hristos va respecta legea Sa, indiferent de situație"

Pe Facebook, D. Crisan are la profil o fotografie cu o femeie însărcinată şi distribuie mesaje religioase precum: „Acest cântec i-a fost dedicat Ruth Bell Graham, dar este cu adevărat un cântec dedicat fiecărei femei care i-a închinat viața lui Hristos. Cine sunt femeile lui Hristos? Femeia lui Hristos știe că Isus Hristos este salvatorul. Ea este cea care se încrede în El suficient pentru a acționa aşa cum El îi cere. Ea nu este perfectă și recunoaște atunci când greșeşte. O femeie a lui Hristos va respecta legea Sa, indiferent de situație. Ea va sta neobosit de partea Lui".

Bătaie în scara blocului. Niciun agresor, toţi au fost victime

I. F. a făcut aceste acuzaţii după un conflict cu D. Crisan. Vineri, italianul a intrat în scara blocului din cartierul Grigorescu unde locuiesc atât I. F., cât şi prietena lui, şi a ieşit scandal. Fiecare se jură că a primit lovituri şi că nu a dat niciuna.

"M-a lovit cu o revistă de reclame în faţă. Mi-am chemat soţul, care se afla la piscina din faţa blocului, unde-şi supraveghea nepotul. Acesta a venit în grabă, cu nepoţelul de mână, întrebându-l pe italian: "De ce dai în soţia mea? Ieşi, că altfel sun imediat la poliţie!". În momentul următor, tânărul m-a lovit cu pumnul în cap, de trei-patru ori, fără să-i pese că la scenă asistă nepoţelul. Bărbatu-meu a fugit până-n casă, de unde s-a întors cu un sucitor. Italianul, cu o mişcare dibace, i l-a luat într-o fracţiune de secundă şi a dat să-l lovească pe soţul meu. Eu m-am interpus şi m-am ales cu încă doi-trei pumni în cap. Apoi, bărbatul m-a apucat puternic de păr, urlând la mine şi ameninţând că-mi smulge scalpul şi mi-l agaţă-n sucitor. Am reuşit s-o sun pe fiică-mea ca să anunţe la poliţie", a povestit I. F, care afirmă că italianul a fost dat afară din secta mormonă.

Contactat de ZIUA de CLUJ, D. Crisan a afirmat că nu el este vinovat şi a explicat că are un conflict mai vechi cu I. F. De asemenea, afirmă că el s-a retras din sectă. „Dânsa a sărit la mine, am înregistrare cum mă scoate afară din scara blocului. Soţul ei a apărut cu sucitorul şi au început amândoi să mă atace. Mai înainte, în 25 iunie, am fost lovit cu un corp contondent de dânsa şi am făcut plângere penală. Urmează să depunăm astăzi sau mâine plângere penală pentru ameninţare cu moartea împotriva vecinei (prietena lui, n. r.ed), avem deja mesajele text pe telefonul ei şi urmează să le depunem şi să cerem ordin de protecţie pentru vecină. Am făcut parte din sectă, dar m-am retras chiar din cauza acestei femei, pentru că dânsa căuta informaţii despre mine să mă discrediteze. Acum s-a retras şi prietena mea din biserică. Voi cere despăgubire pentru defăimare şi să fie pedepsită cu închisoarea", a spus italianul.

Întrebat despre intenţia sa de a deschide o sectă care să promoveze poligamia, D. Crisan a spus doar atât: „Nu promovez". Motivul pentru care italianul şi prietena sa, de o parte, şi I. F., de cealaltă, se urăsc o constituie - se pare - o datorie pe care iubita lui D. Crisan o are la vecina sa mai vârstnică.

"La nivelul Secţiei V de Poliţie există înregistrat, din data de 10 iulie, un dosar penal pe numele bărbatului, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului.

Fondatorul Bisericii Mormone a fost căsătorit cu 40 de femei

Mormonii reprezintă singura mişcare religioasă care a luat fiinţă pe pământ american. Aceasta a fost fondată în 1830. Multă vreme au fost persecutaţi şi adesea ironizaţi, chiar în ţara de baştină. Astăzi, însă, în rândul mormonilor regăsim o serie de personalităţi şi celebrităţi americane, cum ar fi, de pildă, candidatul republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney. Mult timp, mormonii au propovăduit poligamia, dar în zilele noastre au renunţat.

Până în 1889, poligamia a fost practicată oficial în rândul mormonilor. Din cauză că multe familii rămăseseră fără un bărbat "cap de familie", mormonii au permis aplicarea unui stravechi principiu biblic şi au acceptat poligamia, ca o formă de protecţie a femeilor şi a copiilor rămaşi singuri.

Fondatorul Bisericii Mormone, Joseph Smith, s-a căsătorit cu aproape 40 de femei, inclusiv cu unele care erau deja măritate şi una care avea 14 ani, a recunoscut cultul. Istoria maritală a lui Smith a fost subiectul unor multiple dezbateri istorice, dar până recent, liderii mormoni încercau să îl prezinte pe profetul fondator drept un bărbat căsătorit şi fericit cu o singura femeie. Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din urmă a pătruns în România după Revoluţie.

 

Etichete
Comenteaza