Senator clujean supărat pe flota de BMW-uri a SPP

Senator clujean supărat pe flota de BMW-uri a SPP

"O Românie care nu are elicoptere și avioane care să stingă incendiile și să salveze pădurile, dar a cumpărat o flotă de BMW-uri pentru ”confortul și siguranța înalților demnitari”.

Senatorul clujean Mihai Goţiu şi-a manifestat nemulţumirea faţă de noile achiziţii ale SPP într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"ARD PĂDURILE, PARCURILE ȘI REZERVAȚIILE NATURALE ale României. O Românie care nu are elicoptere și avioane care să stingă incendiile și să salveze pădurile, dar a cumpărat o flotă de BMW-uri pentru ”confortul și siguranța înalților demnitari”.

De dimineață, când am ajuns la Senat, în parcare, am găsit, înșiruite, frumos, 6 (șase) BMW-uri nou-nouțe, cu numere roșii. Le-am trimis imaginile unor jurnaliști. Înțeleg că ar fi o proaspătă achizție făcută de SPP.

Nu aveam cum să nu mă revolt. Din discuțiile pe care le-am avut cu Raed Arafat, șeful DSU, legate de incendiile care distrug Rezervația Naturală Muntele Vulcan și una dintre cele mai valoroase părți a Parcului Național Domogled - Valea Cernei, în zona de protecție a unei păduri seculare de fag incluse în UNESCO, acesta mi-a nărturisit că România are un singur elicopter dotat care poate interveni în incendiile din zonele montane ((și acesta era, în urmă cu o săptămână, defect). Și a mai spus d-l Arafat că ar fi în procedură de achiziție alte șase elicoptere.

Vă las pe voi să comentați și să răspundeți: care era urgența pentru România: cumpărarea de BMW-uri pentru SPP sau de elicoptere pentru stingerea incendiilor din părurile și ariile protejate din zonele montane?"

Comenteaza