Senatul UBB va discuta solicitarea PSD de a-i interzice lui Boc să mai predea drept constituţional

Senatul UBB va discuta solicitarea PSD de a-i interzice lui Boc să mai predea drept constituţional
Rectorul UBB, Andrei Marga, este de acord cu senatorul Ioan Mang în ceea ce priveşte lipsa de cunoştinţe de drept constituţional a premierului Emil Boc.
Rectorul UBB, Andrei Marga, spune că Senatul Universităţii va lua în discuţie cererea formulată de PSD-istul Ioan Mang. "Cererea senatorului Mang, ca a oricărui alt cetăţean, va fi supusă atenţiei Senatului UBB, care urmează să ia o decizie în privinţa lui Emil Boc", a spus Marga.

Rectorul a detaliat această situaţie mai puţin obişnuită: "Orice cetăţean poate solicita cu bune motive retragerea unui titlu, având în vedere incompetenţa dovedită de titularul său. În acest caz, este clar că Emil Boc a dovedit, în mod repetat, că nu ştie drept constituţional. Dovadă sunt: 1. încercările de a promova fraudulos legi în pofida Constituţiei; 2. calitatea foarte proastă  legilor României din ultimul an. Acestea sunt, desigur, motive suficiente ca un cetăţean al ţării, oricare ar fi el, să chestioneze legitimitatea titlului. După cum ne spun juriştii, pregătirea juridică a lui Emil Boc este slabă. Mai trebuie adăugat un fapt. Emil Boc nu  a fost şi nu este profesor de drept constituţional. Această disciplină este predată de jurişti calificaţi, la Facultatea de Drept. Emil Boc nu a fost angajat vreodată la Facultatea de Drept ca titular, pentru că nici nu are lucrările corespunzătoare. El predă în calitate de lector, mai de curând de conferenţiar, noţiuni de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice, o facultate care nu este specializată în drept constituţional. Se ştie prea bine, specializarea principală a lui Boc este în filosofie şi istorie. Probabil că a făcut drept la fără frecvenţă, ca multă lume după 1990", a explicat Andrei Marga.

Joi, senatorul PSD Ioan Mang a declarat că va propune Universităţii Babeş-Bolyai retragerea titlului de profesor universitar de drept constituţional al lui Emil Boc, în urma deciziei CCR pe Legea Educaţiei.

CITEŞTE ŞI:
PSD vrea ca UBB să-i retragă lui Emil Boc titlul de profesor de drept constituţional


Comenteaza