Sentinţa în cazul tramvaielor noi din Cluj, amânată pe săptămâna viitoare VIDEO

Sentinţa în cazul tramvaielor noi din Cluj, amânată pe săptămâna viitoare VIDEO
Instanţa Curţii de Apel a amânat astăzi pronunţarea în cazul contestării licitaţiei pentru achiziţia de tramvaie în Cluj-Napoca.

Primăria va afla săptămâna viitoare dacă poate cumpăra tramvaie de la firma poloneză care a câştigat licitaţia de la Cluj. La Curtea de Apel s-a judecat astăzi contestaţia pe care municipalitatea a depus-o împotriva hotărârii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care o obligă să reia licitaţia. La termen au fost prezenţi şi reprezentanţii firmei poloneze PESA, dar şi cei ai Astra Vagoane, cea care a sesizat CNSC-ul.


Reprezentanţii Primăriei au susţinut în faţa magistraţilor că oferta firmei poloneze PESA corespunde caietului de sarcini, chiar şi în ceea ce priveşte uşile de acces sau podeaua vagoanelor. De aceea au cerut ca magistraţii să dea o hotărâre care să le permită să semneze contractul cu societatea poloneză. Tramvaiele PESA sunt cu aproape o jumătate de milion de euro mai ieftine decât ale concurentului Astra Vagoane Arad.

SINCRON OANA BUZATU, purtător de cuvânt Primăria Cluj 3:34 "Dincolo de faptul că aceste tramvaie ale companiei poloneze sunt mai ieftine, ele sunt şi mai bune calitativ. Ele există, funcţionează în multe oraşe din Europa. Practic cel mai asemănător model care există deja este circa 98% identic cu ceea ce dorim noi. Diferenţa o constituie nişte dotări, pe care noi le-am solicitat faţă de ceea ce există deja", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Repezentanţii firmei Astra Vagoane spun că tramvaiele poloneze nu sunt performante.

"Este un tramvai din generaţia a treia, nu ultimă generaţie. Podeaua nu este complet coborâtă, ceea ce înseamnă că boghiurile nu sunt de ultimă generaţie. Sunt boghiuri cu osii care obligă la denivelarea podelei cu pante modeste. Consumul de energie la acest tip de tramvai este cu aproape 50% mai mare", spune preşedintele grupuli Astra, Valer Blidar.

Judecătorii vor lua o hotărâre săptămâna viitoare, pe 22 martie.

Primarul Radu Moisin susţine că Primăria este cea care a cerut amânarea, pentru a avea timp să depună şi concluzii scrise la dosar, înainte ca instanţa să dea un verdict. Vezi aici detalii despre litigiu

 

Etichete
Comenteaza