Senzaţii tari în “România reală”: ciobani stâlciţi în bătaie de doi “colegi”

Senzaţii tari în “România reală”: ciobani stâlciţi în bătaie de doi “colegi”
Agresorii s-au supărat că li s-a încălcat teritoriul. Unul a ajuns pe mâna medicilor. Celălalt, lovit mai grav, preferă să sufere în tăcere.

 

Scene de bătaie ca-n Vestul Sălbatic la Năoi, localitate aparţinătoare comunei Cămăraşu: după ce un cioban a scăpat din greşeală turma de oi pe tarlaua vecinilor, răzbunarea acestora a venit prin aer.

O lovitură bine ţintită a unei bâte, aruncată de către unul din ciobanii „invadaţi" direct în spatele intrusului, l-a ghemuit la pământ pe neatentul Cozmin. În timp ce acesta se zvârcolea, a sosit de urgenţă la locul incidentului şi şeful său direct, proprietarul celor 500 de oi, Dumitru Ormenişan, un bărbat în vârstă de 65 de ani.

Din păcate, doar ca să împărtăşească soarta angajatului său: ciobanii proprietari ai terenului respectiv, Liviu şi Eugen, s-au năpustit şi asupra lui, doborându-l de data aceasta cu lovituri aplicate direct, pe tot corpul.

Cu mâna fracturată, Ormenişan s-a prezentat la poliţia din Cămăraşu, ignorând durerea şi refuzând să se prezinte la spital. Miercuri, însă, acesta a venit la Cluj-Napoca, pentru un consult medical şi în vederea obţinerii certificatului medico-legal constatator al agresiunii, însoţit de fiul său, cel cu care îşi administrează uriaşa turmă.

Ignoră în continuare durerea, însă câteva lucruri îl deranjează teribil şi ţine să le pomenească: "Sunt lovit rău la cot, de nu pot să ţin oaia ca s-o mulg, restul vânătăilor nici nu le bag în seamă. Am adus-o pe fata mea la turmă, din satul vecin, dar n-a stat decât o zi la muls, s-a urât repede. Aşa-s tinerii din ziua de azi, muncă deloc, da` caşul şi banii le trebuie neapărat!".

Spune, în fugă, că ajutorul său, Cozmin, e lovit chiar mai rău decât el, însă acesta şi-a chemat acolo soţia şi copilul să-l oblojească aşa cum pot, chiar la stână şi, între timp, cei doi să se ocupe şi de turmă.

„De data asta ciobanii din vecini o s-o păţească urât, fiindcă i-aş fi despăgubit, ca-n alte dăţi. Ultima dată le-am dat o sută de milioane de lei vechi pentru aceeaşi greşeală, dar acum nu m-am aşteptat la asta, aşa că le voi face plângere penală", declară mâhnit Ormenişan.

La final, medicii i-au eliberat bărbatului un certificat în care îi recomandă acestuia 25 de zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza