Sezonul petardelor a debutat la Cluj cu un incendiu puternic / Semnal de alarmă: viața, nu mașina, are prioritate

Sezonul petardelor a debutat la Cluj cu un incendiu puternic / Semnal de alarmă: viața, nu mașina, are prioritate
| Foto: captura video - Facebook Info Trafic jud. Cluj

Incendiul din zona de marfă a hypermarketului Auchan din cartierul Gherogheni, pornit de la câteva petarde aruncate, a arătat că mulți dintre clujeni nu sunt pregătiți pentru un astfel de eveniment.

Oamenii au povestit pe pagina de Facebook Info Trafic jud. Cluj că au simţit pe pielea lor ce înseamnă panica, ceea ce i-a determinat pe mulţi să pună viaţa pe locul secundar, iar bunurile personale, cum ar fi maşinile, să aibă prioritate. 

Poliţia a transmis că în jurul orei 18.50, a primit sesizarea despre faptul că la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, ar fi izbucnit un incendiu.

Focul a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarket-ului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg. Ca măsură de siguranță și din cauza fumului degajat în urma arderilor, clienții din zona Auchan a centrului comercial au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost rănită, iar, în rest, activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, a transmis IPJ Cluj. 

În imaginile filmate dintr-un imobil aflat în apropierea depozitului care a luat foc se observă flăcările uriașe dinainte de intervenția pompierilor. 

"Flăcările erau deja foarte mari şi nicio sirenă pornită. Am sunat la 112 să mă asigur că s-a raportat incendiul. Am auzit câteva petarde înainte, am văzut că cineva aici pe grup a scris despre acest lucru, sper doar că aceşti inconştienţi să plătească pentru pagubele şi haosul produs. Bine că toată lumea e teafără şi nu există victime."

"În parcarea de la subsol era un fum groaznic şi abia în 20 de minute am reuşit să ieşim la strada principală."

"Ai avut noroc, alţii au ieşit în 40-50 min; era plin de maşini pe contrasens care se băgau în faţa ta, deşi circulam regulamentar!"

"20 de minute pentru că toţi au fost destul de inconştienţi să urce în maşini şi să încerce să iasă cu maşinile, în loc să lase maşinile în parcare şi să iasă pe picioare pentru a-şi proteja viaţa", au scris pe Facebook clujenii. 

Polițiștii clujeni au transmis ulterior că au demarat cercetări. Prima ipoteză este aceea că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

"Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu"

Centrul comercial Iulius Mall, care găzduiește magazinul Auchan, a transmis poziția vis a vis de incident:

"În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.

Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.

Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.

Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.

Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice", au transmis reprezentanții mall-ului din Gheorgheni

Comenteaza