„Sfânta” beţie a dus, inevitabil, la „sfânta” bătaie. Unul dintre protagonişti s-a ales (inevitabil) cu ruptură de maxilar

„Sfânta” beţie a dus, inevitabil, la „sfânta” bătaie. Unul dintre protagonişti s-a ales (inevitabil) cu ruptură de maxilar
Conflictul lor a început la serbarea a 700 de ani de atestare documentară a satului Ceaba.

Daniel B., un muncitor constructor în vârstă de 32 de ani din satul clujean Cutca, comuna Sânmărtin, a participat duminică, 6 septembrie, la serbările prilejuite de 700 de ani de atestare documentară a satului Ceaba.

Acolo, povestesc martorii oculari, s-ar fi luat la harţă cu un anume „Nei", consătean cu vreo zece ani mai în vârstă decât el. Însă la Ceaba oamenii i-ar fi despărţit în permanenţă, mai ales că fiecare avea câte un prieten sau doi alături, gata să sară la nevoie în ajutorul unuia sau altuia.

„Teatrul" ostilităţilor s-a mutat însă, după câteva ore, la birtul din satul vecin, Cutca, pe teritoriul lor, unde - mărturiseşte cu greutate Daniel, din cauza maxilarului fracturat - barmanul l-a dat afară din local, din motive pe care el nu şi le prea poate explica: „M-a scos afară tocmai pe mine, care eram nevinovat. Acolo, <Nei>, beat-mort, a venit tiptil în spatele meu şi m-a lovit direct în maxilar, fără să mă avertizeze. Cu câteva minute mai înainte mă înjurase de mamă şi mă făcuse <ţigan>, iar eu l-am certat pentru asta. O singură lovitură mi-a dat - dar atât de puternică - încât mi-a rupt pe loc maxilarul".

Bărbatul spune că imediat după ce a încasat pumnul o ambulanţă l-a transportat la spitalul din Gherla, de unde după ce i-au acordat primul ajutor medicii l-au trimis la UPU Cluj-Napoca.

Periplul său a continuat şi pe la Clinica de Chirurgie Maxilofacială şi la Clinica de Neurologie, unde a stat internat timp de două zile. Între timp, Daniel - conform mărturiei consătenilor săi, care au asitat la scenele tragi-comice - şi-a postat noul „look" pe Facebook, bucurându-se de o mulţime de vizualizări şi devenind un erou local.

Vineri dimineaţă bărbatul s-a prezentat la IML Cluj, unde medicii i-au eliberat un certificat medico-legal în care îi recomandă între 25 şi 30 de zile de îngrijiri medicale.

„Îi fac plângere penală la Poliţia din Sânmărtin, fiindcă vedeţi şi dumneavoastră ce mi-a făcut, aducându-mă în situaţia în care să nu pot să mănânc, la această oră, decât cu paiul", declară acesta, înverşunat, înainte să părăsească sediul instituţiei medicale clujene.

Comenteaza