Foto Și-a petrecut prima oră din tură încercând să o convingă să nu sară! A simțit momentul și a prins-o puternic de braț

Și-a petrecut prima oră din tură încercând să o convingă să nu sară! A simțit momentul și a prins-o puternic de braț
Polițist clujean, intervenție la înălțime, la tentativa de suicid din Mănăștur
Polițist clujean, intervenție la înălțime, la tentativa de suicid din Mănăștur

Un polițist abia intrat în tură a salvat viața unei femei care amenința că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc din cartierul clujean Mănăștur.

"Tensiune maximă, risc major, minute vitale, viață, comunicare, negociere, echipă, salvare - sunt câteva dintre cuvintele care ar putea descrie situația cu care s-au confruntat colegii noștri ieri. Marți, ora 14:00, Mănăștur. Un apel 112 semnala că o persoană amenință că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc.

Din acel moment totul a devenit o cursă contra cronometru pentru salvarea unei vieți. Colegul nostru, agentul principal Cosmin Cătinaș, de la Poliția Municipiului Cluj-Napoca - Secția 4 - a ajuns primul la fața locului. Tocmai intrase în schimbul 2, cu un jandarm și cu o elevă a școlii de poliție.

Deși se anunțase o zi liniștită, cu un soare de invidiat, apelul de urgență a schimbat brusc tabloul unui schimb doi relativ ușor. Ajuns rapid la fața locului, colegul nostru a realizat riscul major al misiunii sale abia în momentul în care a intrat în contact în femeia. 

Privirea goală a acesteia, atingerea fină a geamului doar cu buricul degetelor, vocea înceată și moale a femeii care se afla pe un balcon îngust al scării blocului au făcut ca presiunea resimtiță de polițist să aibă fluctuații semnificative la fiecare mișcare a acesteia.

,,Când suntem confruntaţi cu situaţii dificile, avem tendinţa firească de a reacţiona impulsiv, fără să gândim suficient”, asta spunea William Ury în ,,Dincolo de refuz”. Colegul nostru a dovedit contrariul și cu mult tact a inițiat un dialog cu femeia, încercând să o înduplece să îmbrățișeze viața.

În scurt timp, în sprijinul acestuia au venit negociatorii Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare și ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj. Lupta între viață și moarte a durat peste o oră, perioadă de foc pentru toți cei angrenați în această misiune. 

Cosmin, colegul nostru, a fost cel care a simțit momentul prielnic pentru a acționa și a prins-o cu fermitate pe femeie de braț, reușind împreună cu ceilalți să o aducă în interiorul blocului. A fost un moment plin de tensiune și pentru marea de oameni care priveau de jos acțiunea echipei.

Important este că misiunea a fost îndeplinită cu succes, iar munca în echipă, curajul și determinarea au condus la salvarea unei vieți. Poate că nici nu mai contează motivul pentru care femeia a recurs la acest gest, ci doar faptul că viața, cu bune și rele, merită trăită frumos", transmite IPJ Cluj. 

Comenteaza