Si-au gasit nasul! Şoferii neatenţi sunt "vânaţi" astăzi, la Cluj

Si-au gasit nasul! Şoferii neatenţi sunt
Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) organizează în cursul zilei de azi o serie de acţiuni de informare a cetăţenilor şi de atenţionare a şoferilor, în special a celor care nu respectă normele legale şi care incomodează bicicliştii şi pietonii prin parcatul abuziv pe trotuare sau pe pistele de biciclete.

Cu ocazia "Zilei Europene fără Maşini" (ZEFM), membrii CCN vor distribui fluturaşi de informare a cetăţenilor cu privire la semnificaţia ZEFM, respectiv a faptului că la Cluj-Napoca autorităţile locale o neglijează. Totodată, vor împărţi scrisori de informare specifice pentru şoferi, cu privire la eveniment şi la alternetivele la traficul automobilistic: transportul public, pe bicicletă sau mersul pe jos. În acelaşi timp, vor expune motivele pentru care acestea sunt benefice întregii comunităţi, inclusiv celor care sunt obiectiv nevoiţi să utilizeze autoturismul.

De asemenea, membri ai CCN vor plasa pe autoturismele imobilizate ilegal pe pistele de biciclete nu doar obişnuitele autocolante de atenţionare cu privire la abuzivitatea modului în care sunt oprite, ci şi scrisori de informare şi atenţionare a şoferului respectiv cu privire la faptul ca a încălcat normele legale chiar de Ziua Europeană Fără Maşini şi că încalcă astfel drepturile concetăţenilor săi.

Nu sunt uitaţi nici pietonii, urmând să se plaseze scrisori specifice de informare şi atenţionare pe autoturismele care sunt parcate parţial sau total pe trotuare şi alei pietonale în locuri interzise sau cu încălcarea prevederilor legale privind lăţimea minimă care trebuie lăsată liberă pentru trecerea pietonilor, cu sublinierea impactului asupra celorlalţi cetăţeni a acestui mod de a-şi lăsa maşina şi a faptului că ilegalitatea este comisaă tocmai în Ziua Europeana Fără Maşini, cu care se finalizează Săptămâna Europeană a Mobilităţii.

 

Comenteaza