Și Avocatul Poporului va ancheta incidentul de la liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj

Și Avocatul Poporului va ancheta incidentul de la liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în legătură cu incidentul de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, în care o elevă ar fi fost agresată de o angajată.

Conform sursei citate, sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Potrivit comunicatului, sesizarea a fost făcută după ce posturi de televiziune şi alte organe de presă au semnalat un incident violent, petrecut duminică seară, la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca.

"O elevă de la internat a fost lovită cu pumnii şi ameninţată de o angajată. Totul a fost filmat de un alt elev. Potrivit mass-media, eleva a fost bătută de către o îngrijitoare care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii, fiind lovită repetat cu pumnul în faţă", se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vîrtosu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Cluj, Amalia Gurzău, din primele informaţii reiese că, la Liceul pentru Deficienţi de Auz, a avut loc o altercaţie între două eleve, iar care care era responsabilă cu supravegherea de noapte a încercat să le despartă pe fete. O anchetă internă a fost declanşată în acest caz.

Un clip video care a surprins incidentul a fost postat pe social media în cursul weekendului.

Comenteaza