Siemens finanţează patru burse de doctorat la Cluj

Siemens finanţează patru burse de doctorat la Cluj
Organizaţia de automatizări feroviare a companiei Siemens AG va finanţa patru burse doctoarale la Cluj, două la Facultatea de Matematică - Informatică a UBB, respectiv alte două la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UTCN. Contractul programului de burse va fi semnat mâine, miercuri, cu ambele facultăţi.

"După semnarea contractului de cooperare din anul 2012 de către Siemens și facultățile tehnice din Cluj-Napoca, organizația Automatizări Feroviare a companiei Siemens, cu susținerea locală a companiei Evoline, a creat un program de burse de doctorat în Cluj-Napoca, ce asigură burse de studiu pentru patru studenți doctoranzi începând cu toamna anului curent.

Bursele de studiu se împart egal între cele două universități: două în cadrul Universității Babeș-Bolyai și două în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Programul de doctorat urmărește două obiective principale: pe de-o parte dorește să contribuie la dezvoltarea științifică și economică a regiunii, pe de altă parte să crească nivelul de învățământ a facultăților tehnice clujene", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de imagine al Universităţii Babeş-Bolyai.

Contractele de bursă vor fi semnate mâine, în cadrul unui eveniment care va începe la ora 14.30, la sala de şedinţe a rectorului din cadrul sediului central al UBB.

De la ora 14.35 vor susţine discursuri Dr. Siegfried Bocionek CTO, Head of Global R&D, Rail Automation, din partea Siemens, rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, respectiv dr. László Barabás, din partea Evoline.

 

Etichete
Comenteaza