Foto Simone Tempestini scrie istorie la Raliul Clujului și câștigă cel de-al optulea titlu de campion naţional absolut

Simone Tempestini scrie istorie la Raliul Clujului și câștigă cel de-al optulea titlu de campion naţional absolut
| Foto: fras.ro
Simone Tempestini a scris istorie cu vitoria de la Raliul Clujului și a câștigat al optulea titlu de campion naţional absolut
Simone Tempestini a scris istorie cu vitoria de la Raliul Clujului și a câștigat al optulea titlu de campion naţional absolut

Șimone Tempestini a câștigat Raliul Clujului și a devenit astfel campion naţional absolut la raliuri pentru a opta oară.

Pilotul de origine italiană Simone Tempestini a câştigat, duminică, Raliul Clujului, etapa a 7-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, iar astfel şi-a asigurat matematic al optulea titlu de campion naţional absolut la raliuri şi l-a egalat astfel pe Titi Aur, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

La volanul unui Porsche 997 RGT, cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a fost cel mai rapid în 8 dintre cele 10 probe speciale desfăşurate pe asfaltul din judeţul Cluj. La finalul cursei, pilotul în vârstă de 29 de ani a fost cronometrat în 54 min 56 sec 8/10, fiind mai rapid cu 46,9 secunde decât echipajul de pe locul secund, Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally2), rival în lupta pentru titlu. Pe locul 2 până pe a noua probă specială, omul care deţine recordul de prezenţe la Cluj, cu 35 de starturi, Bogdan Marişca, a abandonat cu 25 de kilometri înainte de final după o ieşire în decor.

O performanţă spectaculoasă a fost înregistrată la Cluj şi de echipajul Norbert Maior/Francesca Maior. Deşi concurează cu un model Peugeot 208 Rally4, inferior celor 12 modele Rally2 înscrise în acest weekend, cei doi fraţi au încheiat pe 3 la general (la 58 sec 2/10), la numai 11 secunde de locul doi. Fraţii Maior se pregătesc pentru săptămâna viitoare, când au şansa de a deveni primii români campioni europeni la juniori dacă se vor impune în Raliul Ungariei, ultima etapă a sezonului 2023 în competiţia continentală.

Cu o etapă înaintea finalului de sezon, Tempestini a celebrat deja al optulea titlu după cele din 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021 şi 2022. Doar Titi Aur mai deţine o performanţă similară, cu titlurile cucerite în 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 şi 2006. Pe lângă cele 8 titluri naţionale, Tempestini a mai devenit campion mondial de juniori WRC şi a terminat pe 4 în Europeanul din 2022, devenind astfel cel mai titrat pilot român de raliuri.

Un total de 79 de echipaje au luat startul la Raliul Clujului, una dintre competiţiile de referinţă ale motorsportului românesc, care a avut prima ediţie în 1975. Ultima etapă, Raliul Braşovului, este programată pentru perioada 27-29 octombrie, dar va mai conta doar în lupta de la grupe şi clase.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza