Sindicalişti loviţi sau reţinuţi de jandarmi, în Piaţa Constituţiei

Sindicalişti loviţi sau reţinuţi de jandarmi, în Piaţa Constituţiei
Relatare de la Cristina Pîrvu, trimisul special ziuadecj.ro la Bucureşti.
UPDATE: noi incidente între sindicalişti şi jandarmi. Forţele de ordine au reţinut mai multe persoane, iar pe imaginile Realitatea TV se vede un sindicalist care îşi revine cu greu după ce a fost lovit de jandarmi

UPDATE 2: mitingul a luat sfârşit. Manifestanţii se întorc la casele lor

Aproximativ 60-70.000 de sindicalişti protestează la această oră în Piaţa Constituţiei, iar unii dintre ei au încercat să forţeze cordonul de jandarmi. Au existat momente de confuzie. Sindicaliştii s-au împins spre forţele de ordine, dar nu au putut sparge blocajul. Jandarmii au căştile pe cap şi sunt pregătiţi să înăbuşească orice violenţe. Potrivit lui Victor Ponta, ei sunt în alarmă de grad zero, iar poliţiştii au muniţie.

În piaţă s-a strigat "Jandarmii sunt cu noi", având în vedere că şi aceştia sunt bugetari şi au suferit aceleaşi reduceri salariale ca sindicaliştii din piaţă.

Doi dintre manifestanţi s-au simţit rău şi a fost nevoie să fie chemate ambulanţe, care să îi transporte la Urgenţe.

La manifestaţia de la Bucureşti au participat 1.300 de clujeni. În total, sidicaliştii din ţară au venit în Capitală cu aproximativ 200 de autocare, iar acestea, la plecarea, au creat o coloană de câţiva kilometri şi au blocat traficul.


Comenteaza