Sindicaliștii de la APIA Cluj intră și ei în grevă japoneză din cauza salariilor

Sindicaliștii de la APIA Cluj intră și ei în grevă japoneză din cauza salariilor
| Foto: publisind.ro/Fotografie ilustrativă

Sindicaliștii de la APIA Cluj vor protesta sub formă de grevă japoneză din cauza faptului că nivelul de salarizare al personalului din teritoriu este la nivelul anului 2015.

„Sindicatul APIA Cluj, afiliat Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA, membra CNS Cartel Alfa se alatura colegilor din țară și anunță mișcări de protest ale funcționarilor Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Cluj, din cauza salarizarii diferențiate ale Centrelor Județene APIA, față de Aparatul Centra”, potrivit unui comunicat.

APIA este singura instituție din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu grila de salarizare teritorială.

Potrivit comunicatului, protestele vor fi sub forma de greva japoneza începand cu ora 10.00.

„Deși APIA este o instituție performantă în absorbția de fonduri europene, peste 96% anual, cu un volum de muncă mare, în creștere de la an la an, nivelul de salarizare al personalului din teritoriu este la nivelul anului 2015. Funcționarii consideră că se află într-o situați de discriminare, APIA fiind singura Agenție din MADR care se află pe grilă teritorială.

În cazul in care grila salarială nu va fi uniformizată, Sindicatul APIA Cluj, alături de sindicatele membre ale Federației Naționale a Sindicatelor APIA vor intensifica protestele pana la declansarea grevei generale”, se mai arată în comunicatul APIA Cluj.

Comenteaza