Sindicaliştii de la Cartel Alfa ies mâine în stradă la Cluj. Vezi ce reproşează

Sindicaliştii de la Cartel Alfa ies mâine în stradă la Cluj. Vezi ce reproşează
Cartel Alfa ameninţă că var sancţiona USL la alegerile din 9 decembrie dacă Guvernul Ponta nu va modifica legea dialogului social şi codul muncii în favoarea salariaţilor. Preşedintele PSD Cluj le-a transmis sindicaliştilor să aibă răbdare, pentru că legislaţia nu poate fi schimbată de pe o zi pe alta.

Sindicaliştii spun că actuala lege a dialogului social oferă o protecţie minimă salariatului şi că sunt favorizaţi angajatorii. Nemulţumirile Cartel Alfa se leagă de faptul că nici unul dintre proiectele de ordonanţă de urgenţă înaintate Executivului pentru modificarea Legii 62 nu au fost discutate în Guvern.

"Mai ales că formele agreate de ordonanţă de urgenţă au fost pe placul şi al patronatelor şi al sindicatelor", spune preşedintele Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş. "Probabil că vom aplica şi la sancţionare prin vot a celor care promit şi nu îşi respectă promisiunile. Este vorba de alegerile din 9 decembrie. Sancţiunea prin vot este normală pentru cei care nu onorează promsiunile pe care le fac".

Preşedintele PSD Cluj susţine că se lucrează la modificarea Legislaţiei.

"Despre aceste doleanţe ale celor de la Cartel Alfa, cunoaştem foarte multe lucruri", răspunde preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. "Au fost şi discuţii la nivel de Guvern şi se încearcă ca aceste lucruri să fie rezolvate. Legislaţia în România nu poate fi schimbată de pe o zi pe alta. Deci sunt discuţii, sunt nişte lucruri care trebuie să îşi urmeze făgaşul normal, sunt anumite proceduri care nu pot fi sărite".

Membrii Cartel Alfa vor picheta mâine Prefectura Cluj în semn de protest faţă de măsurile de austeritate adoptate în ultimii ani de Guvernele care s-au succedat la conducerea ţării. Mişcări similare vor fi organizate în acelaşi timp de mai multe sindicate din întreaga Europă. 

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Cristi Rus

Comenteaza