Sindicaliştii de la Cartel Alfa pichetează Prefectura

Sindicaliştii de la Cartel Alfa pichetează Prefectura
Aproximativ 150 de sindicalişti de la Cartel Alfa vor protesta miercuri, de la ora 15, în faţa Prefecturii Cluj, împotriva măsurilor de austeritate care au fost luate în România începând din anul 2009.

Pichetarea sindicaliştilor clujeni face parte din acţiunile Confederaţiei Europene a Sindicatelor care a declarat ziua de 14 noiembrie ca fiind "zi de acţiune şi solidaritate europeană".

"Protestul se înscrie în protestul general pe care Confederaţia Sindicatelor din Europa l-a programat pentru data de 14 noiembrie pentru a-şi exprima dezacordul cu privire la politicile de austeritate aplicate până în prezent şi pentru a mai arăta că aceste politici sunt greşite", a declarat Valentin Ilcaş (foto), preşedintele Cartel Alfa.

El este nemulţumit de legea dialogului social şi de codul muncii. "Noi am solicitat şi solicităm în continuare modificarea legii dialogului social. După preluarea guvernării de către USL am făcut anumiţi paşi înainte în sensul că am convenit anumite forme de modificare a legii fie prin Parlament, fie prin ordonanţă de urgenţă, dar deşi am negociat şi am ajuns la o formă finală pentru proiecte de ordonanţă de urgenţă acestea nu au fost trecute prin guvern, nu au fost discutate. Ne doare acest lucru şi considerăm că nu aşa de finalizează un dialog cu partenerii sociali", a spus Ilcaş. Sindicaliştii susţin că vor lua măsuri împotriva actualei guvernări în cazul în care cele două legi nu vor fi modificate. "Dacă nu reuşim să modificăm legislaţia ne gândim să aplicăm şi alte forme de protest. Probabil că vom apela la sancţionarea prin vot a celor care promit şi nu îşi ţin promisiunile", a precizat Ilcaş.

 

Comenteaza