Sindicaliştii, inclusiv din Cluj, s-au adunat deja în Piaţa Victoria din capitală

Sindicaliştii, inclusiv din Cluj, s-au adunat deja în Piaţa Victoria din capitală
Câteva mii de sindicalişti s-au adunat deja în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru acţiunea de protest organizată de la ora 10 de toate cele 5 Confederaţii Sindicale din România.
La această oră sunt prezenţi deja câteva zeci de sindicalişti de la BNS Cluj, dar şi din Bacău, Timişoara, Iaşi, Caraş-Severin, Bucureşti. Din judeţul Cluj sunt aşteptaţi la proteste peste 1.300 de sindicalişti din cadrul BNS, Sanitas, Cartel Alfa, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, Primăriile Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Câmpia-Turzii.

Sindicaliştii vin în număr foarte mare de pe şoseaua Kiseleff. Ei şi-au adus bannere pe care au scris însemnele federaţiilor sindicale din care fac parte, dar şi alte enunţuri prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul de guvernare.

În jurul orei 6:00 peste 100 de autocare au intrat în Bucureşti, iar în jurul orei 8:30 40 de autocare goale erau conduse deja în afara Bucureştiului de poliţie.

La intrarea în Bucureşti erau echipaje de poliţie care dirijau şi i-au direcţionat pe sindicalişti pe şoseaua Kiseleff, de unde aceştia au pornit pe jos până în Piaţa Victoriei. Măsurile de ordine publică sunt asigurate de 2.000 de jandarmi, care au încercuit Piaţa Victoriei. Protestul începe în mod oficial la ora 10:00 în faţa sediului guvernului din Piaţa Victoriei.

Între revendicările sindicaliştilor se numără renunţarea la reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, ei sunt împotriva modificării Codului Muncii, solicită ca guvernul să nu îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei naţionale, nu sunt de acord cu unele prevederi proiectul de Lege a pensiilor.

Între sindicalişti circulă zvonuri potrivit cărora PD-L vrea dezbaterea moţiunii de cenzură mai devreme decât ora anunţată care era 11:00. Unii dintre sindicalişti au benzi negre pe umeri pe care scrie “Doliu pentru statul de drept. Siguranţa naţională fără siguranţa zilei de mâine?”.
Comenteaza