Site de poker, creat de un clujean cu finanţare irlandeză

Site de poker, creat de un clujean cu finanţare irlandeză
Un jucător de poker s-a asociat cu o firmă irlandeză pentru afacerea online, după ce investitorii de la “Arena Leilor” l-au refuzat.

Dan Semenescu, jucător profesionist de turnee, a pus bazele unui site de poker în care a investit 130.000 de dolari. Când a simţit că afacerea îl depăşeşte, a căutat un parteneriat prin intermediul emisiunii de la TVR2, Arena Leilor. Oamenii de afaceri din emisiune nu s-au asociat cu el pe motiv că ar implica investiţii prea mari şi un risc ridicat de fraudă. În schimb, o companie mare irlandeză l-a contactat pe Semenescu după emisiune şi au semnat contractul săptămâna trecută.

Site-ul ZetPoker.com şi-a făcut apariţia pe piaţa online de patru luni, având înregistraţi până acum o sută de jucători de poker români. Crearea acestei platforme se leagă de numele jucătorului profesionist de poker clujean Dan Semenescu, în vârstă de 30 de ani, care a adunat până acum câştiguri de 200.000 de dolari. "Nu vreau să fiu doar un jucător de poker, îmi place să mă implic în fenomen cât mai mult", spune acesta. Astfel i-a venit ideea de a pune bazele unei platforme online de poker. A luat legătura cu reprezentanţii reţelei internaţionale de poker online Cake Poker, de la care a luat licenţa pentru ZetPoker. Numai aceasta l-a costat 100.000 de dolari, la care s-au mai adăugat 30.000 de dolari pentru mentenanţa site-ului.

Numai că odată cu mărirea numărului de jucători este nevoie de un fond de rulaj mai mare, din care să se plătească câştigurile instant, având în vedere că de la reţeaua-mamă Cake Poker vin în două luni. Astfel că Semenescu a început de o lună căutarea unui investitor dispus să asigure o sumă iniţială de rulaj de 100.000 de euro contra a 50% din afacere şi 32,5% din profit. "Profitul se face din rake (comision de rulaj la poker - n. red.) care este 10% din suma cu care intri la un turneu. Cake Poker ia 35% din profit, iar eu şi partenerul luăm împreună 65%", a explicat Semenescu.

În căutarea partenerului, jucătorul clujean s-a dus la emisiunea Arena Leilor de la TVR2, apărând în ediţia din 28 aprilie. "Mi-au zis în emisiune că e o afacere prea mare, în care azi trebuie 100.000 de dolari, mâine un milion. Şi că e nesigură pentru că nu se ştie unde sunt banii, că este pe internet şi că e probabilitate mare de fraudă. Eu cred că nu au înţeles nimic şi ei nu au văzut că odată cu investiţia se măreşte şi profitul", a povestit Semenescu. După două zile de la emisiune, clujeanul a primit un telefon tocmai din Irlanda.

"M-au sunat de la o companie că sunt interesaţi, mi-au plătit biletul de avion până în Dublin, am fost, am discutat şi am semnat. Firma Cosmos Media Group din Irlanda a preluat pachetul majoritar, iar eu am rămas cu o parte din acţiuni şi cu partea administrativă", a declarat Semenescu, care este şi imaginea site-ului ZetPoker. Irlandezii au "injectat" 200.000 de dolari în noua platformă online şi sunt dispuşi să investească 500.000 în acest an, dacă numărul de jucători de pe site va creşte. Semenescu spune că va organiza pe site sateliţi de calificare la turnee organizate în cazinouri din România, iar mesele finale de la turnee ar urma fie transmise video în direct pe ZetPoker.com, potrivit proiectului jucătorului clujean.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza