Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart de hackeri, este suspendat intenționat. S-a depus plângere la DIICOT

Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart de hackeri, este suspendat intenționat. S-a depus plângere la DIICOT
| Foto: captură ecran

Site-ul forului administrativ județean clujean este suspendat, pentru moment, după ce joi a fost spart de către hackerii de la Mewoless.

În cursul zilei de joi, hackerii au criptat datele site-ului Consiliului Județean (CJ) Cluj și au amenințat că vor publica fișiere și date dacă nu vor primi 100 de dolari în bitcoin. 

„Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreți ca baza de date și fișierele site-ului să nu ajungă public pe internet aveți de plătit suma de 100 dolari în bitcoin”, era mesajul afișat pe site, atunci când cineva accesa adresa www.cjcluj.ro.

Șeful serviciului de relații publice al CJ Cluj, Alin Iuga, a spus că, după prima lovitură a hackerilor, a mai fost un incident similar, dar nu poate confirma dacă este vorba despre alți hackeri.

„Site-ul nu merge, momentan, pentru că noi l-am suspendat intenționat, tocmai să-i verificăm orice vulnerabilitate, nu vrem să mai apară situații de genul. Este un moment bun să trecem în revistă toate problemele și să-l postăm direct pe alt server. Joi, pe seară, a mai fost un incident, dar nu putem confirma că a fost vorba de un al doilea hacker, ci mai degrabă o tentativă tot a primului.

Hackerii nu au ce să publice de la noi, nu avem nicio emoție, pot să reproducă orice, pentru că noi ce postăm este ultra public, scopul nostru este de a informa oamenii, nu e nimic secret pe un site al unei autorități publice. Încercăm ca astăzi, cel târziu luni, să se reia activitatea la site. Totodată, lucrăm să evităm orice posibil nou incident”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Alin Iuga.

Purtătorul de cuvânt al forului județean a confirmat că s-a făcut plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Vineri, la ora 12:00, site-ul este inaccesibil publicului și arată astfel:

Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart de hackeri, suspendat inenționat. S-a depus plângere la DIICOT

Comenteaza