Situaţia actualizată a drumurilor: oate drumurile au fost deblocate, cu excepția A4 și tronsonului Călărași - Lehliu Gară, de pe DN3

Situaţia actualizată a drumurilor: oate drumurile au fost deblocate, cu excepția A4 și tronsonului Călărași - Lehliu Gară, de pe DN3
Ministerul Afacerilor Interne informează, joi dimineață, că nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutier iar drumurile au fost deblocate și redate circulației, cu excepția autostrăzii A4 și a unui tronson de pe DN3: Călărași - Lehliu Gară.

UPDATE, ORA 9.54 Constanța: Autostrăzile A2 și A4 au fost deszăpezite și se poate circula în condiții de iarnă

Prefectul Adrian Nicolaescu a declarat joi dimineață, pentru AGERPRES, că cele două autostrăzi de pe raza județului Constanța, A2 și A4, au fost degajate de zăpadă și începând cu ora 09,10 se poate circula pe ele, după primirea avizului Ministerului Transporturilor, traficul fiind însoțit și controlat de către echipaje ale drumarilor și poliției.

Autoritățile consideră totuși că este mai eficientă utilizarea drumurilor naționale pentru călătorii și recomandă doar șoferilor cu experiență să plece la drum pe cele două două căi rutiere doar sub rezerva urgențelor și cu autovehiculele echipate corespunzător.

"Eu am călătorit pe A2 și A4 în această dimineață și am ajuns până la Cernavodă, fără probleme, dar din cauza depunerilor de zăpadă de pe carosabil circulația va fi dirijată și controlată de către Serviciul Poliție Autostrăzi", a precizat prefectul județului Constanța.

Joi dimineață, autoritățile au mai anunțat că mai este închis circulației publice doar DN 3, între Cobadin și Ostrov.

Totodată, erau blocate de zăpada viscolită nouă drumuri județene (DJ 391A Băneasa - Dobromir - Cerchezu; DJ 391 Cerchezu - Negru-Vodă - Mangalia; DJ 223 Capidava - Cernavodă - Ion Corvin; DJ 225 Vulturu - Târgușor; DJ 224 Crucea - Siliștea - Tortomanu - Medgidia; DJ 222 Râmnicu de Sus - Grădina - Târgușor - M. Kogălniceanu - Medgidia; DJ 392 Dumbrăveni - Amzacea; DJ 226A Cogealac - Râmnicu de Jos; DJ 228 Lumina - Poarta Albă) și pe alte nouă drumuri județene se putea circula controlat, de către echipajele de intervenție (DJ 391A Oltina - Băneasa, DJ 223 Saraiu - Horia - Capidava, DJ 225 Vulturu - Saraiu, DJ 222 Peștera - Medgidia, DJ 381 Medgidia - Ciocârlia, DJ 226A Cogealac - Nuntași, DJ 226 Mihai Viteazu - Săcele - Corbu - Năvodari - Lumina, DJ394 Pecineaga - 23 August), iar șapte drumuri comunale, pe raza localității Topraisar, erau în continuare blocate de zăpadă (DC 81, DC 29, DC 54, DC 36, DC 67, DC 82).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 08:20 În judeţul Olt, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri în zona Corabia, pe DN54A Corabia - Grojdibodu şi pe DN54 Corabia - Vişina şi Corabia - Gârcov. Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

UPDATE 07:15 Traficul rutier este oprit pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe A4 Ovidiu - Agigea, dar şi pe DN 3 tronsonul Cobadin - Ostrov(judeţul Constanţa), din cauza zăpezii şi a viscolului.

În momentul de faţă, de la Bucureşti la Constanţa se poate ajunge pe ruta DN2 Bucureşti - Urziceni, DN2A Urziceni - Slobozia - Hârşova - Constanţa.

"Având în vedere mesajele de atenţionare şi informare emise de Administaţia Naţională de Meteorologie, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.)" se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, navigaţia pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin)

ŞTIRE INIŢIALĂ Traficul rutier este oprit pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe A4 Ovidiu - Agigea, dar şi pe DN 3 tronsonul Cobadin - Ostrov(judeţul Constanţa), din cauza zăpezii şi a viscolului.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe A4 Ovidiu - Agigea, precum şi pe DN 3 tronsonul Cobadin - Ostrov(judeţul Constanţa)", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

 

Comenteaza