Situaţia angajaţilor de la Mechel, analizată vineri. Liderul de sindicat: "Veştile sunt proaste de tot"

Situaţia angajaţilor de la Mechel, analizată vineri. Liderul de sindicat:
Situaţia combinatului siderurgic Mechel din Câmpia Turzii va fi analizată vineri, într-o întâlnire la care participă prefectul Florin Stamatian, liderul de sindicat din combinat Ioan Pascu, şeful Cartel Alfa Cluj Valentin Ilcaş, şi reprezentanţi ai companiei.

"Analizăm perspectivele combinatului. Situaţia, din noiembrie încoace, nu e bună, se lucrează din ce în ce mai puţin. Nu vor să ne spună ce urmează, doar că aşteaptă veşti de la Moscova", spune Ilcaş.


Combinatul Mechel din Câmpia Turzii face parte din grupul siderurgic Mechel Rusia, a cărui conducere a anunţat că sistează producţia pentru o săptămână la combinatele din Cluj şi Buzău, din cauza căderilor masive de zăpadă. Producţia ar urma să fie reluată, la Cluj, în 24 februarie.

Conform unor surse, conducerea Mechel intenţionează să reducă programul de lucru al angajaţilor, de la cinci la patru zile pe săptămână, cu reducerea proporţională a salariilor. Liderul de sindicat din Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, spune că săptămâna de lucru a fost deja redusă pentru mare parte dintre angajaţi. "Din luna noiembrie e aplicată acesată măsură, iniţial pentru 400 de angajaţi, apoi în decembrie s-a extins, iar în ianuarie a intrat toată lumea în acest program. Veştile sunt proaste de tot", spune el. Mechel are aproximativ 1.500 de salariaţi.

La întâlnirea de vineri ar urma să participe şi directorul AJOFM Cluj Daniel Don şi şeful ITM Cluj, Emilian Roşca.

Comenteaza