Situația demografică a Europei, analizată la Cluj de experţi de pe tot continentul. Vezi unde şi când

Situația demografică a Europei, analizată la Cluj de experţi de pe tot continentul. Vezi unde şi când
Motivul pentru numărul familiilor moderne care decid să aibă copii este tot mai mic, dar şi evoluţia instituţiei familiei în Europa, sunt analizate la sfârşitul acestei săptămâni la Cluj, de specialişti în istorie şi demografie de pe întregul continent.

Este vorba despre o o conferinţă privind evoluţiile demografice din ultimele secole şi efectele lor asupra lumii contemporane, informează organizatorii, care precizează că la Cluj-Napoca se reuneşte, în premieră, şi conducerea Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică. Organismul reuneşte sute de specialişti din lume dedicaţi istoriei populaţiei.

"Familiile moderne au copii tot mai puţini şi mai târziu în viaţă, iar unele cupluri aleg chiar să nu aibă urmaşi. Declinul demografic este un fenomen care ne afectează vieţile tuturor, dar ale cărui cauze nu sunt pe deplin înţelese", explică organizatorii.

Situaţia va fi analizată de experţi din Austria, Germania, Cehia, Franţa, Olanda, Spania, Norvegia, Republica Moldova şi România, între 8 şi 10 aprilie.

Conferinţa este organizată de Centrul de Studiere a Populaţiei (CSP) al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) şi de Centrul de Studii Transilvane din Cluj-Napoca al Academiei Române. Conferinţa va fi deschisă mâine dimineaţă în aula Ferdinand a Institutului de Istorie de pe strada Napoca. Vezi ataşat programul integral.

Comenteaza