Situaţie critică la Beliş: oamenii îşi cară apă cu găleţile din cauza secetei VIDEO

Situaţie critică la Beliş: oamenii îşi cară apă cu găleţile din cauza secetei VIDEO
Situaţie critică în comuna clujeană Beliş, unde proprietarii de pensiuni au trebuit să care apă cu găleţile pentru ca turiştii să beneficieze de confort decent în casele de vacanţă. Aceasta, din cauza secetei, despre care primarul Viorel Crainic spune că e prima în zeci de ani.

"E o situaţie izolată, nu am mai păţit-o: din cauza secetei ne confruntăm cu lipsă de apă, încă de la sărbători", spune el. Primarul adaugă că în anii anteriori, când consumul de apă era mai mare - în special de sărbători, sătenii rămâneau până la o zi fără alimentarea cu apă. "Dar în afară de asta, nu ne-am mai confruntat cu probleme", spune el.

Primăria a implementat deja în satele Beliş şi Bălceşti un sistem nou de alimentare cu apă, de la alte surse decât cele de până acum. Problema este, însă, că a rămas fără bani, chiar dacă reţeaua a fost realizată în pondere de 90%. Primăria mai are nevoie de 300.000 de lei, bani de care nu dispune, iar edilul a cerut ajutorul deputatului clujean Mircia Giurgiu, care spune că va cere premierului Mihai Răzan Ungureanu să aloce aceşti bani din fondul de rezervă aflat la dispoziţia sa."De sărbători au fost mari probleme, proprietarii de case de vacanţă şi de pensiuni au trebuit să care apă din diverse locuri ca turiştii să fie aprovizionaţi", a spus Giurgiu.

 

Comenteaza