Slană Fest revine la Cluj-Napoca într-o nouă locaţie

Slană Fest revine la Cluj-Napoca într-o nouă locaţie

Slană Fest, concursul slăninilor, cârnaţilor şi şuncilor transilvănene, va avea loc în perioada 1-3 februarie 2019, la Cluj-Napoca. 

Anul acesta, festivalul va fi găzduit de Restaurantul ROD, situat pe Calea Turzii nr. 160. Intrarea este liberă, între orele 11.00 - 21.00. 

  • 1februarie, ora 16.00 - jurizarea mezelurilor tradiționale
  • 2 februarie, ora 16.00 - jurizarea slăninelor de toate felurile. Componența juriului: Kovács Ferenc - bucătar, Radu Zărnescu - președinte ACEEA, György Attila - scriitor, slăninolog, Sabin Gherman - publicist, transilvanist şi Vincze Péter - inginer, fermier. Jurizarea va fi acompaniată de lăutari autentici din Mera
  • 3 februarie, ora 16.00 - jurizarea cârnaților și șuncilor de casă

VEZI şi Slană Fest la Cluj. Bomboane de ciocolată cu miez de slănină

Un cofetar a prezentat, în 2018, bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată şi un tort cu ciololată şi bacon prăjit. Bucătarul a primit cupa la categoria produse pe bază de slănină. "Eu sunt cofetar şi, pentru că am decis să particip la SlanăFest, a trebuit să găsesc ceva legat de slănină. A fost o provocare pentru mine şi am încercat să combin ciocolata cu slănina, să iasă un produs care să fie la înălţimea concursului. Am prezentat bomboane de ciocolată aromată, iar miezul este slănină maturată, cereale făcute din bacon prăjit şi caramel sărat, prăjitură cu foi în untură şi un tort de ciocolată, bere neagră şi bacon prăjit şi nucă prăjită. Pe tort am pus şi nişte purceluşi roz din pastă de zahăr, în ton cu evenimentul", a spus Mihaela Ulman. Printre alte produse jurizate s-au numărat slănina fiartă în moare de varză, cu coriandru şi piper sau slănina cu chutney de chili şi lime.

 

Comenteaza