Slujbă de pomenire pentru victimele accidentului aviatic, la locul prăbuşirii, în Apuseni FOTO/VIDEO

Slujbă de pomenire pentru victimele accidentului aviatic, la locul prăbuşirii, în Apuseni FOTO/VIDEO
Slujba de pomenire a celor două persoane decedate în urma accidentului aviatic, de luni, din Munţii Apuseni va începe în câteva momente pe Varful Pietreasa, acolo unde a fost găsită epava avionului. La slujbă participă doi preoţi şi câţiva localnici.

În urmă cu câteva zile, moţii au urcat la locul prăbuşirii avionului o cruce de lemn de circa 3 metri pe care scrie: "în memoria răposaţilor Iovan Adrian şi Aura Ion, accident aviatic, 20.01.2014". Acum, în faţa crucii sunt aprinse mai multe candele şi lumânări, iar localnicii au adus colaci pentru pomană.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni dupa-amiază, într-o zonă muntoasă, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Locotenentul post-mortem, Aura Ion a fost înmormântată, joi, cu onoruri militare îmbrăcată în uniformă militară și într-un sicriu alb. La înmormântare au venit și grupul de localnici care au găsit, luni seara, epava avionului după șase ore de căutări. La ceremonialul de înmormântare a participat și minsitrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Tot cu onoruri militare va fi înmormântat astăzi şi Adrian Iovan, în cimitirul Bellu Catolic.

UPDATE: Slujba de pomenire s-a încheiat, iar în aceste momente are loc o slujbă de mulţumire pentru pasagerii care au scăpat cu viaţă şi care sunt acum internaţi în spital la Cluj-Napoca. Medicii care au scăpat cu viaţă din tragedie sunt: Radu Zamfir- chirurg la Spitalul Fundeni, Sorin Ianceu - chirurg din echipa de transplant de la Spitalul Judeţean Oradea, Valentin Calu - chirurg la Spitalul Elias,Cătălin Pivniceru - chirurg la Spitalul Sfânta Maria. În viaţă, dar grav rănit, este şi copilotul avionului, Razvan Petrescu.

Părintele arhimandrit Vasile, de la Mănăstirea Dumbrava, de loc din Mărişel, a avut iniţiativa oficierii slujbei de pomenire pentru Adrian Iovan şi Aura Ion, chiar în ziua funerariilor pilotului.

"Fiind fiu al acestor locuri, am decis să vin să facem chiar astăzi o slujbă de pomenire pentru cei morţi si una de mulţumire pentru cei vii, chiar în ziua în care pilotul, cel care a făcut eforturi deosebite pentru a-i salva pe ceilalţi, este îngropat", a spus preotul Vasile.

La rândul său, părintele Ioan, preotul paroh din Mărişel, care a oficiat şi el slujba de pomenire, a spus că a răspuns rugăminţii arhimandritului Vasile de a oficia împreună slujba pe Vârful Petreasa, exact pe locul în care s-a prăbuşit avionul.

 

Comenteaza