ȘOCANT: Traian Băsescu îl acuză de trădare pe Regele Mihai

ȘOCANT: Traian Băsescu îl acuză de trădare pe  Regele Mihai
Băsescu a declarat că abdicarea Regelui Mihai reprezintă un act de trădare națională și că acesta a fost o slugă a rușilor.

Președintele României a declarat în cadrul unei emisiuni televizate "abdicarea Regelui a fost un act de trădare" şi l-a numit pe rege "slugă la ruşi".

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Acesta este punctul meu de vedere." a enunțat președintele Băsescu la B1TV.

Băsescu a mai evidențiat "trebuie să recunoaştem că noi încă nu ne aşezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce... Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război, şeful de stat şi primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele?"

La întrebarea dacă ar fi dat ordinul să se treacă Prutul, cum a făcut-o mareșalul Antonescu, șeful statului a răspuns afirmativ "da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu".

Întrebat dacă regele Mihai i-a reproşat apropierea faţă de Prinţul Paul de România, Băsescu a răspuns că nu și că acest gest l-a făcut ca să probeze că nu are nimic cu Casa Regală "pentru că Paul e parte a Casei regale oricât de deumoştenit ar fi".

 

Comenteaza