Șofer din Cluj, amendat și lăsat fără permis. Avea montat ilegal pe mașină sistem de iluminare tip stroboscop

Șofer din Cluj, amendat și lăsat fără permis. Avea montat ilegal pe mașină sistem de iluminare tip stroboscop
| Foto: ipj cluj

Un tânăr dintr-o comună clujeană a primit o amendă usturătoare și a rămas fără permis după ce a fost prins că și-a montat ilegal pe mașină un sistem de iluminare de tip stroboscop.

În timp ce se îndreptau spre Liceul Tehnologic Vlădeasa, pe DN1 – E60, pentru a dirija traficului rutier din zona, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin au observat, la data de 26 septembrie, în jurul orei 07.30, pe sensul opus de mers, conducătorul unui autoturism care utiliza mijloace de iluminare de tip stroboscoape, acestea fiind montate în grila barei din față a autovehiculului.

“Întrucât existau indicii că acesta utilizează în mod ilegal mijloacele de avertizare luminoasă, polițiștii au procedat la interceptarea autoturismului la volanul căruia se afla un tânăr, de 26 de ani, din comuna Negreni. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat încălcarea normelor rutiere, respectiv montarea și folosirea mijloacelor de avertizare luminoasă pe alte vehicule decât cele prevăzute de lege”, a transmis IPJ Cluj.

Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305, iar ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile și confiscarea aparaturii și a mijloacelor luminoase montate ilegal, în conformitate cu prevederile O.U.G. 192/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

Comenteaza