Șofer din Cluj, prins drogat la volan. A doua zi conducea fără plăcuțe de înmatriculare

Șofer din Cluj, prins drogat la volan. A doua zi conducea fără plăcuțe de înmatriculare

Polițiștii din Baciu au sancționat un tânăr de 29 de ani care a încălcat legea rutieră în repetate rânduri, fiind reținut pentru infracțiuni grave.

Totul a început pe 8 septembrie, când tânărul a fost oprit în trafic în Florești, la miezul nopții. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat că autoturismul condus de el avea polița de asigurare obligatorie expirată, ceea ce a atras aplicarea unei sancțiuni contravenționale și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare de pe autoturism.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Însă, la testarea cu drugtest, aparatul a semnalat că șoferul consumase substanțe interzise.

„Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ, însă testarea cu aparatul drugtest a semnalat prezența substanțelor interzise, context în care polițiștii l-au condus pe acesta la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice”, transmite IPJ Cluj.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

Tânărul a fost din nou oprit în trafic în ziua următoare, 9 septembrie, în jurul orei 00:10, pe strada Transilvania din Baciu.

De data aceasta, verificările au relevat faptul că dreptul de a conduce al acestuia era deja suspendat.

Polițiștii au constatat că tânărul fusese depistat în trafic de către colegii lor din Florești cu o zi înainte, când i s-a reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului.

În urma acestor constatări, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței, care a decis măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 50 de zile.

„S-a constatat, de asemenea, că dreptul acestuia de a conduce autovehicule era suspendat, urmare depistării în trafic de către polițiștii din Florești, cu o zi în urmă, când s-a dispus și reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului. În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, întocmind un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat”, se mai arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Comenteaza