Șofer drogat fură o mașină din Turda și conduce până la Cluj. A ajuns la psihiatrie și după gratii

Șofer drogat fură o mașină din Turda și conduce până la Cluj. A ajuns la psihiatrie și după gratii

Sâmbătă, 16 octombrie, un incident șocant a avut loc în orașele Turda și Cluj-Napoca, atunci când un bărbat a furat o mașină de pe stradă din Turda, cu cheile în contact, și a condus-o până în capitala județului, Cluj-Napoca, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

Evenimentul a fost semnalat poliției din Turda în jurul orei 17:50, când proprietarul mașinii a descoperit că autoturismul său a fost furat. Forțele de poliție au acționat cu rapiditate și au obținut informații care indicau că hoțul se îndrepta spre Cluj-Napoca. Astfel, a fost organizat un filtru rutier, iar autoturismul a fost interceptat de către echipajul Secției 6 Poliție Cluj-Napoca pe strada Calea Turzii din Cluj-Napoca.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Turda. Din primele cercetări, a reieșit că acesta a sustras mașina, care era parcată pe marginea drumului, neasigurată, și cu cheile în contact. În plus, la testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unor astfel de substanțe în organismul său.

La cinci zile de la incident, polițiștii au furnizat o actualizare a situației. După ce a fost oprit de forțele de poliție pe Calea Turzii, individul a fost transportat la spital, unde a fost internat până pe 19 octombrie. În această zi, poliția a decis să-l rețină.

A doua zi, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților din Turda, care au hotărât să-l aresteze preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

„În data de 19 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 41 de ani, din Turda, care la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 17.50, a sustras un autotursim din Turda, fiind interceptat de un echipaj de poliție în municipiul Cluj-Napoca.

În toată această perioadă, bărbatul a fost internat într-o unitate medicală de specialitate din Cluj-Napoca. Ulterior, la data de 20 octombrie, în baza probelor administrate în dosarul penal, polițiștii l-au prezentat pe acesta magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au declarat reprezentanții IPJ sâmbătă, pe 21 octombrie.

Comenteaza