Șoferi băuți, fără permis și cu numere de înmatriculare false, pe drumurile Clujului

Șoferi băuți, fără permis și cu numere de înmatriculare false, pe drumurile Clujului
| Foto: Arhiva

Mai mulți șoferi au fost depisați, în cursul zilei de marți, 15 ianuarie, conducând pe drumuri publice din județul Cluj fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbat din Ialomița, fără permis și cu numere false

Poliţiştii clujeni au depistat pe strada Oaşului din municipiul Cluj-Napoca, un bărbat de 45 de ani, din oraşul Amara (judeţul Ialomiţa), care conducea mașina, având permisul suspendat.

Polițiștii au descoperit, în urma verificărilor, faptul că mașina avea numerele de înmatriculare false.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice fără permis şi cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Agricultor din Iclod, băut și fără permis

Un alt bărbat, de 56 de ani, din comuna Iclod, este cercetat de polițiștii din Gherla după ce a fost prins conducând un utilaj agricol sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Tânăr de 18 ani, conducând fără permis

Doi bărbaţi din comuna Săcuieu, judeţul Cluj, sunt cercetați de poliţiştii Secţiei 8 Huedin, pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. Polițiștii au depistat un bărbat, de 18 ani, din comuna Săcuieu,  în timp ce conducea un autoturism, deşi nu deţine permis de conducere. Autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către un alt bărbat, de 21 de ani.

Cei doi tineri sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis, recpectiv pentru încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu posedă permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Floreștean fără permis și cu alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti cercetează un bărbat, de 47 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, pentru conducere sub influenţa alcoolului, respectiv cu o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul se afla în perioada în care dreptul de a conduce îi era suspendat.

Întrucât cel în cauză a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuzul de la recoltarea de mostre biologice și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Acțiuni ale Poliţiei municipiului Dej pentru impunerea respectării legislaţiei rutiere

Marți, 15 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au desfăşurat o acţiune de impunere a respectării legislaţiei rutiere în rândul participanţilor la traficul rutier pe DN1 C, DN 17 şi pe raza municipiului Dej.

Acţiunea a fost concentrată pe linia respectării regimului legal de viteză, a combaterii depăşirilor neregulamentare şi a abaterilor comise de pietoni.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 2 pentru depăşiri neregulamentare, 3 pentru abateri comise de către pietoni. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, 2 permise de conducere.

 

Comenteaza