Șoferi depistați la volan cu permisul suspendat, băuți sau drogați pe drumurile din Cluj

Șoferi depistați la volan cu permisul suspendat, băuți sau drogați pe drumurile din Cluj

Polițiștii clujeni au interceptat în trafic, în cadrul mai multor controale rutiere, diverse abateri de la regimul rutier.

Polițiștii din Turda au depistat în localitatea Mihai Viteazu, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism deși avea permisul de conducere suspendat.

În cauză, polițistii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ulterior, la data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 02.50, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 75 în localitatea Cornești, de un bărbat de 62 de ani, din județul Alba.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în baza celor constatate conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

De asemenea, la data de 3 octombrie, în jurul orei 20.05, polițiștii rutieri din Turda au oprit pentru verificări un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Turda, pe strada Mihai Viteazu.

“În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii din  Huedin au oprit în trafic, pentru verificări, la data de 3 octombrie, în jurul orei 23.50, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 37 de ani, din județul Bihor.

Polițiștii au descoperit că bărbatul avea carnetul de conducere suspendat. Totodată, s-a constatat că semiremorca avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare fals, acesta fiind atribuit unei alte semiremorci. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Comenteaza