Șoferi pericol public. Beți criță la volan, distrug autoturismele altora

Șoferi pericol public. Beți criță la volan, distrug autoturismele altora
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au depistat în trafic șase conducători auto aflați sub influenţa alcoolului. Aceştia sunt cercetaţi penal, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 de ore.

Trei dintre aceştia au fost identificați pe raza municipiului Cluj-Napoca, iar ceilalţi pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţilor Suatu şi Căpuşu Mare. În urma testării acestora cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,45 şi 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

"Conducătorul auto care avea 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat de poliţişti în timp ce circula cu un autoturism prin Cluj-Napoca. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice şi l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru luarea măsurilor legale", a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Un alt șofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a avariat alte cinci autovehicule parcate pe raza cartierului Gheorgheni din Cluj-Napoca.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să fie responsabili în trafic. De cele mai multe ori, șoferii aflaţi sub influenţa alcoolului conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută viraje periculoase, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

"Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor", au specificat ei. 

Cei șase șoferi depistați s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunile rutiere comise şi riscă închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Comenteaza