Foto Șoferi rupți de beți, fără permis și cu viteză pe străzile județului Cluj. Alcoolemie de 1.62 mg./l și amenzi de peste 18.000 lei

Șoferi rupți de beți, fără permis și cu viteză pe străzile județului Cluj. Alcoolemie de 1.62  mg./l și amenzi de peste 18.000 lei
| Foto: IPJ Cluj

Noua modă pe străzile județului Cluj pare să fie condusul fără permis și sau băut. Polițiștii au efectuat și controale „cascadă” în trafic unde au dat amenzi aproximativ 4.000 de euro.

„La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au interceptat în trafic pe DN1 R, în afara localității Călata, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Mărgău, care nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Beat și fără permis - 1.62 la mie

Bărbatul avea permisul de conducere retras, și o alcolemie foarte mare.

„În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere retras pe motiv medical.

Totodată, la testarea acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 1,62 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

În urma activităților desfășurate, bărbatul a fost condus într-un centru medical specializat, unde a rămas internat. În cauză se efectuează activități de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Cluj

Beat și/sau fără permis, noua modă la volan pe străzile județului Cluj

Alți doi bărbați au condus ilegal. Unul nu deținea permis de conducere, altul era băut.

„În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii au oprit în trafic pe DN1 R, în comuna Călățele, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din aceeași comună, care nu poseda permis de conducere.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în jurul orei 20.20, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Timiș, în timp ce conducea autoturismul pe DN1 E60, în afara localității Păniceni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,82 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, au mai precizat cei de la IPJ Cluj.

Razie „cascadă”. Polițiștii clujeni împreună cu cei bihoreni au dat amenzi de peste 18.000 lei - 2 permise reținute

Pe lângă aceste cazuri particulare menționate anterior, IPJ Cluj, cu ajutorul Serviciului Rutier Bihor au derulat o acțiune de tip razie cascadă și au aplicat 42 de sancțiuni, în valoare de peste 18.000 de lei.

„În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj alături de cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Bihor, au derulat o acțiune pe DN1 E60, în sistem cascadă, pentru prevenirea evenimentelor negative cauzate de nerespectarea normelor rutiere, în special a celor privitoare la regimul legal de viteză.

Astfel, în intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiștii au acționat cu aparate de tip radar, fiind aplicate în total 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 de lei.

Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv un număr de 27 de contravenții, fiind reținute și 2 permise de conducere, unul pentru încălcarea regimului legal de viteză și unul pentru depășire neregulamentară”, a conchis IPJ Cluj.

Comenteaza