Foto Șoferul vinovat de accidentul mortal de pe Horea a fost reținut de polițiști

Șoferul vinovat de accidentul mortal de pe Horea a fost reținut de polițiști
Șoferul vinovat de accidentul mortal de pe Horea a fost reținut de polițiști
Șoferul vinovat de accidentul mortal de pe Horea a fost reținut de polițiști

Tânărul care a provocat accidentul mortal de duminică seara, de pe strada Horea din Cluj-Napoca, a fost reținut de polițiști.

Potrivit polițiștilor, în noaptea dinspre duminică spre luni, la ora 02.20, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul vinovat de producerea accidentului mortal, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii constatând că avea o concentrație de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Reamintim că, duminică, 9 februarie, în jurul orei 19:00, pe strada Horea din Cluj-Napoca s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor patru.

Conform primelor verificări, un tânăr de 21 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea autoturismul pe strada Horea, dinspre gară înspre centrul municipiului, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus de mers. Astfel, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sensul opus de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Bistrița.  

În urma impactului, autovehiculul condus de tânărul din Republica Moldova a luat foc, acesta fiind lichidat rapid de cei prezenți la fața locului. După producerea accidentului, șoferul care ar fi provocat accidentul și pasagerul din același auto au coborât din autoturism, ar fi fugit de la locul faptei după ce ar fi observat starea gravă a victimelor. La scurt timp, aceștia au fost depistați, iar șoferul vinovat a fost reținut de polițiști.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului sau modificarea/ștergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul penal.

Comenteaza