Soldații de la Azovstal au primit ordin să înceteze lupta

Soldații de la Azovstal au primit ordin să înceteze lupta

Militarii ucraneni rămași în subsolul oţelăriei Azovstal au primit, de la Kiev, ordinul să înceteze ”să mai apere oraşul”, anunţă într-un mesaj video unul dintre comandanţii Regimentului Azov.

”Comandamentul Militar Superior a dat ordin să salvăm viaţa militarilor garnizoanei noastre şi să încetăm să mai apărăm oraşul”, a transmis, într-un mesaj video, comandantul Regimentului Azov, Denis Prolopenko. 

Rusia a anunţat vineri că peste 1.900 de militari s-au predat inamicului începând de luni.

”Naţionaliştii blocaţi în oţelărie au început să se predea. În prezent, 1.908 de persoane au depus armele”, a declarat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Autorităţile ucrainene vor să organizeze un schimb de prizonieri de război, însă autorităţile ruse au anunţat în mai multe rânduri că ele consideră că cel o parte dintre aceşti luptători nu sunt militari, ci combatanţi neonazişti.

”„În ciuda luptelor grele, a luptei de apărare în timp ce eram încercuiți și a lipsei de aprovizionare, am continuat să reiterăm cele trei condiții cele mai importante pentru noi. Și anume, civilii, răniții și cei care au fost uciși în luptă. Am reușit să evacuăm civilii, răniții au primit tratamentul medical necesar și am reușit să îi evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de Ucraina. În ceea ce privește acei eroi căzuți la datorie, procesul este în curs de desfășurare. Și sper că, în viitorul apropiat, rudele și întreaga Ucraină îi vor putea înmormânta cu onoare”, a mai spus Prokopenko, în mesajul video.

Comenteaza