SONDAJ: Procentul celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani

SONDAJ: Procentul celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani

Ponderea celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani, iar a celor care declară că arborează tricolorul de Ziua Naţională, cu 23%, relevă un sondaj INSCOP.

Ponderea celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani, iar a celor care declară că arborează tricolorul de Ziua Naţională, cu 23%, relevă un Sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro.

De asemenea, peste 90% dintre cei chestionaţi consideră că a fi român înseamnă să cunoşti limba română, un procent similar apreciind că a fi român înseamnă să ai cetăţenia română.

Peste un sfert dintre români ar fi de acord cu mutarea Zilei Naţionale într-un anotimp mai călduros, mai indică sondajul.

”Datele comparative culese de INSCOP Research în 2013, respectiv în 2023 arată foarte clar că în ultimul deceniu, sentimentul patriotic al românilor s-a întărit semnficativ pentru toate categoriile socio-demografice”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Mândria de a fi român - 95% dintre cei care au fost chestionaţi au declarat că se simt mândri că sunt români (faţă de 83% în 2013), în timp ce 4,3% au afirmat contrariul (comparativ cu 12,8% în 2013). 0,7% - nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare (comparativ cu 4,2% în 2013).

Comenteaza