Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, audiat de către DNA

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, audiat de către DNA
Sorin Blejnar, preşedintele ANAF a fost citat ca martor, de către DNA, în dosarul corupţiei din Vama Constanţa Agigea.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, s-a prezentat astăzi la sediul DNA, unde a fost citat ca martor în dosarul corupţiei din Vama Constanţa Agigea, în care este cercetat şi senatorul Mircea Banias şi fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, informează realitatea.net.

Potrivit procurorilor, Liviu Durbac, fostul şef al Vămii Constanţa Agigea a fost chemat la Bucureşti, la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, pentru a da explicaţii despre situaţia unui intermediar vamal, Marin Dodu, care s-ar fi plâns că vameşii îi percep ca mită 1000 de dolari per container. 

Numele şefului ANAF Sorin Blejnar este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii DNA. Discuţia telefonică include şi stenograme, nefiind enunţate numele complete ale celor implicaţi.

În acest context, Blejnar a fost citat ca martor în dosarul corupţiei vamale. Anchetatorii mai notează că "în perioada indicată, în cadrul discuţiei telefonice, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele ANAF Sorin Blejnar, se aflau în SUA".

Comenteaza