Sorin Bota: "Nu este moral ca ministrul Nazare să-şi atribuie vreun merit pentru reţeaua TEN-T". Vezi planurie pentru Autostrada Transilvania

Sorin Bota:
Sorin Bota, şeful departamentului de transporturi şi infrastructură din cadrul PSD, este de părere că Alexandru Nazare, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a exagerat când a
declarat că a adus o contribuţie foarte importantă la dezvoltarea viitoare a infrastructurii din România. Declaraţia a fpst făcută săptămâna trecută, la întrunirea Consiliului pentru Transport, Telecomunicaţii şi Energie, de la nivelul Uniunii Europene, de la Bruxelles.

„Nu este moral ca ministrul Nazare să-şi atribuie vreun merit în ceea ce priveşte reţeaua TEN-T. Negocierea acestui capitol a început încă din perioada negocierilor privind integrarea europeană, avându-şi doar finalitatea în această perioadă. Acest proces, de stabilire a Re elei Trans-europene de Transport TEN-T, este unul complex, ce se realizează o dată la 10-15 ani în Uniunea Europeană", a declarat senatorul Sorin Bota, şeful departamentului de transporturi şi infrastructură din cadrul PSD.

Conform senatorului, ministru Nazare ar fi trebuit să anunţe doar finalitatea proiectului, "benefic pentru România, care l-a ratat în 1997, la Helsinki, când s-a stabilit harta principală a căilor de transport din Europa". 

Consiliul pentru Transport, Telecomunicaţii şi Energie, de la nivelul Uniunii Europene, a luat decizii importante privind revizuirea reţelei transeuropene de transport TEN-T. Şi în România ar urma să se extindă aria reţelei TEN-T, iar Autostrada Transilvania a primit statut de tronson global, însă numai pe ruta Borş - Câmpia Turzii, de unde acest proiect se rupe brusc.

Comenteaza